Trends op interieurgebied!

Heb jij net een nieuw huis gekocht of gehuurd en moet de inrichting nog gebeuren? Of kan je huidige huis wel een make-over gebruiken? Het op de stijlvolle manier inrichten van je huis kan een hele opgave zijn. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. Daarom vind je in deze blog de laatste trends op interieurgebied, voor zowel binnen als buiten. Wellicht doe je zelf hierdoor wat inspiratie op. 

Duurzaamheid

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. Waar mensen in hun tuin bijvoorbeeld vaker kiezen voor bijvoorbeeld een moestuin, krijgt ook het interieur van een huis een steeds duurzamer karakter. Mensen kiezen bijvoorbeeld vaker voor materiaal dat gerecycled is of meubels die tijdloos zijn en daardoor langer mooi staan. Hierdoor hoef je niet vaak nieuw materiaal aan te schaffen en draag je op die manier je steentje bij aan het milieu.  Dit geldt voor zowel meubels in je huis, als voor in je tuin. Ook tuinmeubilair kun je duurzaam aanschaffen. Hierdoor kun je extra genieten in je eigen tuin en de buitenlucht. Verder kun je in je tuin terrastegels 60×60 plaatsen, dit staat erg sfeervol.

Kleuren

Kleur doet enorm veel met de sfeer in een woning. Steeds vaker zien we een huis waarin lichte kleuren zijn verwerkt. Dat zorgt namelijk voor een fris gevoel. De lichte tinten in huis vinden zijn oorsprong in de Scandinavische wereld. Meubels en vloeren in een lichte kleur zorgen namelijk voor een kalme sfeer in huis. Kies lichte kleuren dus voor je meubels, maar ook voor de wanden en vloer. Een tip: lichte houtsoorten staan erg goed bij natuurlijke tinten, zoals blauw, bruin en groen. Door de afwisseling van licht met natuurlijke kleuren, voorkom je dat je inrichting saai wordt. Dat laatste is natuurlijk iets wat je niet wilt. 

Rond

Ook ronde vormen zijn een trend. Door ronde vormen in je interieur krijgt je huis een artistieke sfeer. Rome vormen hebben als gevolg dat een ruimte gezellig en daarnaast ruim oogt. Je kunt denken aan ronde accessoires, zoals een spiegel of vloerkleed, maar ook aan ronde meubels, zoals een eettafel. Als je met je vrienden of familie aan een vierkante eettafel zit, is het soms lastig met iedereen een gesprek aan te gaan, omdat je elkaar niet goed kunt zien. Met een ronde eettafel is dat probleem meteen opgelost. Een bijpassende ronde bank in je woonkamer, met mooie ronde kussens, maakt het helemaal af. Zo kun je extra fijn ontspannen in je eigen huis. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *