Barbicide: Wat is het en waar moet je op letten

Als je een kapper, nagelstyliste of werkzaam bent in een ander beauty-gerelateerd veld, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Barbicide. Het is een van de meest populaire ontsmettingsmiddelen op de markt, en niet voor niets – het werkt erg goed. Maar is Barbicide veilig? Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik ervan? In deze blogpost nemen we Barbicide onder de loep en bespreken we alles wat je erover moet weten. 

Wat is Barbicide?

Barbicide is een breed spectrum ontsmettingsmiddel van ziekenhuiskwaliteit dat professionals in de salon gebruiken om hun gereedschap te reinigen en te ontsmetten. Het is zowel in vloeibare vorm als in de vorm van doekjes verkrijgbaar, en het is een van de populairste merken van ontsmettingsmiddelen die in salons worden gebruikt. Maar wat zit er eigenlijk in? 

De werkzame bestanddelen van Barbicide zijn alkyl dimethyl benzyl ammonium chloride en didecyl dimethyl ammonium chloride. Dit zijn quaternaire ammoniumverbindingen, die bekend staan om hun vermogen om bacteriën, virussen en schimmels te doden.  

Waarom is Barbicide doeltreffend?

Barbicide is een doeltreffend ontsmettingsmiddel omdat het een breed scala aan antimicrobiële activiteiten heeft. Het kan bacteriën, virussen en schimmels doden, die zullen sterven binnen enkele minuten na blootstelling. Ook heeft het een anti-corrosie effect, waardoor het schaartjes en andere metalen voorwerpen beschermd tegen roest. 

Wat zijn de voor- en nadelen van Barbicide?

Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van Barbicide in jouw salon. Dit is wat je moet weten:

Voordelen van Barbicide zijn dat het een effectief ontsmettingsmiddel is dat een verscheidenheid aan bacteriën, virussen en schimmels kan doden. Daarnaast is het  niet giftig en kan veilig worden gebruikt op een verscheidenheid van oppervlakken. 

Nadelen van Barbicide zijn dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor de ingrediënten in Barbicide, echter is dit een risico bij alle ontsmettingsmiddelen, dus adviseer ik hier niet te zwaar aan te wegen. Wel kan het duur zijn in vergelijking met andere ontsmettingsmiddelen op de markt. Barbicide kan ook een residu achterlaten op gereedschap en apparatuur als het niet goed wordt afgespoeld, echter is dit goed te voorkomen. 

Zoals in deze blog besproken, zijn er zowel voor- als nadelen verbonden aan het gebruik van Barbicide in je salon. Uiteindelijk is de beslissing om het wel of niet te gebruiken aan jou. Als je besluit het te gebruiken, zorg er dan voor dat je de instructies zorgvuldig leest en altijd opvolgt en spoel je gereedschap en apparatuur altijd af nadat je ze hebt gedesinfecteerd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *