absorptiedoeken: De onbezongen schoonmaakhelden

U kent vast wel de gebruikelijke schoonmaakmiddelen – keukenrol, doekjes, sponzen. Maar heeft u ooit gehoord van absorptiedoeken? Waarschijnlijk niet, en dat komt omdat ze een beetje ondergewaardeerd zijn. Zeker, ze hebben niet de naamsbekendheid van andere schoonmaakmiddelen, maar ze zijn zeker de moeite waard om te gebruiken. In deze blogpost leg ik uit waarom absorptiedoeken zo geweldig zijn en hoe ze gebruikt kunnen worden om uw schoonmaak makkelijker dan ooit te maken!

Wat zijn absorptiedoeken

absorptiedoeken zijn kleine, ronde stukjes materiaal die zeer absorberend zijn. Ze zijn meestal gemaakt van polypropyleen,  wat een soort plastic is. Ze kunnen worden gebruikt om vloeistoffen zoals water en oliën te absorberen, hierdoor zijn ze ideaal voor het opruimen van gemorste vloeistoffen, op welk oppervlak dan ook. 

Hoe gebruikt u absorptiedoeken?

Om absorptiedoeken te gebruiken, strooit u ze op de gemorste vloeistof en wacht u tot ze de vloeistof hebben geabsorbeerd. Zodra ze de vloeistof hebben geabsorbeerd, kunt u ze opvegen en weggooien. U kunt ook een stofzuiger gebruiken om de korrels en de gemorste vloeistof tegelijk op te zuigen. Simpeler dan dat wordt het niet.

Soorten absorptiedoeken

Er zijn verschillende soorten absorptiedoeken, voor verschillende soorten vloeistoffen; 

Olie absorptiedoeken – deze korrels zijn speciaal ontworpen om oliën en vetten te absorberen. Ze zijn perfect voor het opruimen van gemorste olie.

Waterabsorptie korrels – deze korrels zijn ontworpen om water te absorberen, waardoor ze perfect zijn voor het opruimen van gemorste vloeistoffen.

Universele absorptiedoeken – deze korrels kunnen worden gebruikt om zowel water als olie te absorberen, waardoor ze perfect zijn voor algemeen gebruik.

Welk type absorptiedoeken u moet gebruiken, hangt af van het type lekkage dat u probeert op te ruimen.

Waarom absorptiedoeken gebruiken?

Er zijn vele redenen om absorptiedoeken te gebruiken in plaats van andere schoonmaakmiddelen. Ten eerste zijn ze zeer effectief bij het absorberen van gemorste vloeistoffen.  Omdat ze niet afhankelijk zijn van chemicaliën voor hun absorptievermogen, zijn ze veel beter voor het milieu. Ze zijn ook heel gemakkelijk te gebruiken – gewoon op het gemorste product strooien en wachten tot ze hun werk doen! Daarnaast zijn absorptiedoeken niet duur, dus het is een geweldige manier om tegelijk milieubewuster en gemakzuchtiger bezig te zijn zonder dat het een grote deuk in uw bankrekening maakt.

Zo, daar heeft u het. absorptiedoeken zijn een geweldige manier om gemorste vloeistoffen snel en gemakkelijk op te ruimen. Dus de volgende keer dat u naar de keukenrol grijpt, kunt u overwegen om absorptiedoeken te gebruiken. Uw vloeren zullen u dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *