De 3 keukentrends van 2022 die je niet mag missen!

Het jaar is inmiddels al een tijdje bezig en inmiddels hebben we de eerste keukentrends alweer kunnen herkennen. Wij Nederlanders worden steeds culinairder en beginnen steeds meer recepten thuis uit te proberen. Maar, om goed te kunnen koken en fijn te kunnen dineren heb je wel de juiste middelen nodig. We hebben het dan over pannen en keukenapparatuur, maar ook over zaken als bestek en tafelaankleding. In dit artikel gaan we dieper in op 3 keukentrends die wij in 2022 herkent hebben. Wellicht kunnen we je inspireren om je keuken en kookkwaliteiten een likje verf te geven en jezelf om te toveren tot een heuse topkok. 

Diepe borden: multifunctioneel en elegant 

Het aanbod aan borden is zeer uiteenlopend, zo zijn er: dinerborden, ontbijtborden, gebaksbordjes, onderborden en platte borden. Voor elke situatie is er wel een passend bord te vinden. Tegenwoordig zijn diepe borden zeer populair, en dat is niet zonder reden. De diepe borden hebben niet alleen een elegant uiterlijk, ze zijn ook nog eens erg multifunctioneel. In de diepe borden kun je namelijk heel goed gerechten eten waarmee saus gemoeid is, of gerechten die gemakkelijk van een plat bord afvallen of vloeibare gerechten. En dat zijn er veel! In het overzicht hieronder zie je een lijst met gerechten die je goed kunt eten in diepe borden. 

  • Pastagerechten, zoals: spaghetti, ravioli of lasagne. 
  • Rijstgerechten, zoals: risotto’s, curry’s of nasi. 
  • Soepen. 
  • Salades.
  • Desserts.
  • Wokgerechten, zoals: noodles of bami. 
  • Eenpansgerechten.
  • Stoofschotels. 

De hapjespan, de verbeterde koekenpan 

De koekenpan, wie heeft deze pan niet in huis? De pan is wellicht dé meest populaire pan wereldwijd. Maar, het vervelende van een koekenpan is dat je er moeilijk gerechten in klaar kunt maken waarmee saus gemoeid is. Je knoeit gemakkelijk je keuken onder de saus en dan moet je weer schoonmaken. Herken jij dit? Dan biedt de hapjespan uitkomst! Dit is feitelijk een koekenpan, maar dan met een hogere rand. Hierdoor kun je er eenvoudiger gerechten met een saus in klaarmaken. Daarnaast kun je er ook alles in klaarmaken wat je in de koekenpan kunt bereiden, zoals: vlees, vis aardappelen, groenten, eieren of pannenkoeken. Als je het helemaal perfect wil hebben, dan kies je voor een hapjespan met deksel. Hierin gaar je gerechten binnen no-time. 

Dé ideale assistent in de keuken: een keukenmachine

Kun jij wel wat hulp gebruiken in de keuken met het hakken, mixen, raspen, snijden, blenden of mengen? In dat geval biedt de keukenmachine uitkomst. Deze multifunctionele machine kan werkelijk alles! Hiermee maak je met het grootste gemak gerechten zoals: soepen, taarten, cakes, brood, vleesgerechten en meer. Je hoeft enkel ingrediënten toe te voegen aan de machine en het apparaat doet de rest. Het neemt veel werk uit handen en is daardoor de perfecte assistent in de keuken. Naast het feit dat de machine functioneel is, staat het ook nog eens mooi in de keuken. Binnen het segment zijn er merken aanwezig die keukenmachines maken met een prachtig uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan de vintage machines van SMEG of de mooi ogende machines van KitchenAid. Deze keukenmachines vormen een ware blikvanger in iedere keuken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *