Zo kom je snel en eenvoudig van je bouwafval af

Wat te doen met bouwafval?

Je kent het vast wel, je gaat verbouwen en dan heb je te maken met veel bouwafval. Maar de vraag is dan alleen waar laat je dat allemaal? Het is goed om daar van tevoren over na te denken. Als je namelijk aan het verbouwen, renoveren, klussen of opruimen bent, dan zal je er steeds meer afval vrijkomen. Het is fijner als je dat van tevoren al hebt geregeld, want dan kun je namelijk een container op locatie laten plaatsen. Dit bespaart je veel tijd, geld en energie, want je kunt het bouwafval direct afvoeren en hoeft het niet te verplaatsen of zelf naar de stort te brengen. Daarnaast heb je nog verschillende soorten containers, van diverse afmetingen. Ga daarom na hoeveel afval je kwijt moet en dan kun jij de juiste container selecteren die bij je op locatie geplaatst mag worden. Alles zal volgens afspraak worden geregeld, zo kun jij ook op het laatste moment nog een container huren en dan direct je bouwafval daarin deponeren. Het zorgt ervoor dat je overzicht houdt tijdens het klussen. Als het afval uit het zicht is, dan kun je namelijk beter zien wat je nog moet en hoe dat het er dan uit komt te zien. 

Wat wordt er verstaan onder bouwafval?

Eigenlijk is bouwafval een breed begrip. Je kunt hierbij denken aan papier, plastic, hout en grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval en steenachtige materialen. Maar in de container mag ook maximaal 10% isolatiemateriaal, maximaal 15% gips (gasbeton) en maximaal 15% vloerbedekking (zeil, vinyl en pvc). Ideaal dat je er zoveel in kwijt kunt, niets meer sorteren maar in een keer afvoeren dat is wel zo prettig. Zorg er daarom voor dat je op je gemak alles gaat regelen en dan snel meters kunt maken met klussen. Het zal alleen maar in jouw voordeel zijn wanneer je een container gaat huren, want zo ben jij erg snel van je bouwafval af. Een goed moment om daar daarom direct werk van te maken, het kan maar geregeld zijn. Meestal moet je veel meer voorbereidingen treffen en dan is het fijn om het één en ander af te mogen vinken wat klaar is. Er kan overigens altijd iemand met je meedenken om na te gaan welke container je het beste kunt huren. Zo kun jij er in ieder geval van op aan dat je al je afval ook direct kwijt kunt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *