Een nieuwe tegelvloer? Informatie over egaliseren en meer

Mensen kiezen vaak voor een tegelvloer omdat het een duurzaam oppervlak is dat lang meegaat. Tegels kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Vaak zien we een tegelvloer in de badkamer of keuken van een huis maar ze misstaan ook zeker niet in de woonkamer. Als je overweegt een nieuwe tegelvloer te laten leggen, is het egaliseren voor de tegelvloer een van de belangrijkste stappen in het proces. Een effen oppervlak zorgt ervoor dat uw tegels gelijkmatig verdeeld zijn en er op hun best uitzien. In dit blogartikel bespreken we waarom egaliseren zo belangrijk is en hoe het in zijn werk gaat.

Tegelvloeren en egaliseren

Tegelvloeren zijn een populaire keuze geworden voor vele huiseigenaren door hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Tegelvloeren worden vaak gezien in badkamers en keukens, maar ze kunnen ook worden gebruikt in de woonkamer of een andere kamer in het huis. Een van de vele voordelen van een tegelvloer is dat ze lang meegaan en makkelijk schoon te maken zijn. Voordat je kunt genieten van een tegelvloer, is het belangrijk om eerst te egaliseren.

Egaliseren van een tegelvloer

Het is allereerst belangrijk om te weten wat het egaliseren van een tegelvloer eigenlijk inhoudt. Dit gebeurt namelijk nog voordat de tegels worden gelegd. Het idee achter een tegelvloer egaliseren is dat de ondergrond van de tegelvloer zo waterpas is en geheel strak is. Dit betekent ook dat eventuele kuiltjes en andere onregelmatigheden worden weggewerkt. Het egaliseren voordat je een tegelvloer legt is erg belangrijk. Als dit niet gebeurt is de kans groot dat na verloop van tijd onregelmatigheden zichtbaar worden in de tegelvloer.

Hoe een tegelvloer geëgaliseerd wordt

Het egaliseren van een tegelvloer is een proces dat over meerdere dagen moet worden verspreid. Nog voordat de tegelvloer geëgaliseerd wordt, moet eerst de ondergrond voorbereid worden. Dit houdt in dat de ondervloer stof en vuil vrij wordt gemaakt. Daarna wordt de vloer opgeschuurd zodat deze ruwer wordt. Dit is belangrijk voor het egaliseren omdat de egaline dan beter hecht. Pas daarna kan de egaline aangebracht worden. De dikke laag egaline vult vervolgens alle oneffenheden op zodat de vloer strak is. Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat bij het egaliseren tegelvloer, deze een paar dagen moet uitharden. Je zult hiervoor dus wat geduld moeten hebben, maar dan gaat je tegelvloer jaren mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *