Wat is een NFT en hoe werkt het?

NFT staat voor non-fungible token, dit is een uniek bestand dat staat opgeslagen in een enorme digitale database. Deze database wordt ook wel de blockchain genoemd. Iedereen kan zien dat jij de eigenaar bent van een bepaalde NFT omdat het in de openbare blockchain staat. Elke NFT staat voor een uniek digitaal bezit wat niet vervangbaar is. 

Hoe werkt het en wat kan je er mee

Met behulp van NFT technologie kan je dus afbeeldingen, video’s, kunstwerken en allerlei andere dingen bezitten. Er zijn zelfs al huizen verkocht met de NFT technologie. Op het moment wordt de NFT Technologie voornamelijk gebruikt voor afbeeldingen, dit is vooral op basis van hype en er zijn ook al afbeeldingen verkocht voor bizarre bedragen. Maar naast dat je een simpel plaatje bezit komt er ook een hele community bij kijken. Vaak brengt een bepaalde partij een aantal honderd NFT’s uit en mensen die deze NFT bezitten komen op deze manier in een soort community. Zo zijn er in Amerika regelmatig evenementen exclusief voor de mensen die in het bezit zijn van een bepaalde soort NFT. 

NFT’s voor bizarre bedragen

Er is recentelijk een grote hype geweest rondom de NFT’s en tijdens deze hype zijn er bizarre NFT’s verkocht voor bizarre bedragen. Zo is er momenteel een NFT die ruim 91 miljoen dollar gekost heeft, dit is de duurste op de wereld. Ook is de aller eerste tweet ooit verkocht als NFT. Jack Dorsey, oprichter van Twitter, bracht de eerste tweet ooit naar buiten met de tekst: ‘Just setting up my twttr’. Dit jaar zette Jack Dorsey zijn eerste tweet op de NFT-markt en hij heeft hem verkocht voor 2.9 miljoen dollar, dit geld heeft hij gedoneerd aan het Afrika-fonds van Give Directly. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *