Meer klanten werven door Google Ads

Google Ads is een advertentieprogramma van Google, met dit programma kan je er voor zorgen dat je met een advertentie boven de organische zoekresultaten komt te staan. Het is gunstig om hoog in de zoekresultaten van Google te staan, er is uit meerdere onderzoeken gebleken dat de pagina die bovenaan komt te staan het meest geklikt wordt. 

Wat is Google Ads?

Google Ads is dus een advertentieprogramma waarbij je tegen betaling hoger in de zoekresultaten kan belanden. Maar binnen Google Ads kan je ook veel informatie vinden over bepaalde zoekwoorden en zoekopdrachten, zo kan je bijvoorbeeld aflezen hoeveel zoekvolume een bepaald woord heeft en wat het kost om op het bepaalde zoekwoord te adverteren. 

Waarom Google Ads? 

Google Ads wordt beschouwd als de meest effectieve online advertentie methode die er is, doordat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is. Hierdoor heeft Google ook enorm veel data over zoekgedrag van consumenten, hierop kan dus heel gericht geadverteerd worden. Dit is erg interessant voor bedrijven, het is namelijk een effectieve en doeltreffende manier van adverteren. 

Hoe zet je een Google Ads campagne op?  

Een Google Ads campagne opzetten is niet heel ingewikkeld, onderzoek naar het zoekwoord of de zoekopdracht is het belangrijkst. Maar wanneer je dit gedaan hebt ga je naar je Google Ads dashboard en maak je een nieuwe campagne, hierin kies je vervolgens het doel van je campagne. Aan de hand van dit doel kan je bepalen welk campagnetype het meest geschikt is om de beoogde doelgroep te bereiken. Nadat je je campagnetype hebt gekozen is het belangrijk om je doelgroep zo goed mogelijk te segmenteren zodat Google Ads de advertentie laat zien aan de juiste mensen. Klik verder voor meer over online marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *