Veilig browsen op het internet; hier moet je opletten!

Iedereen wil zijn verblijf op het internet natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Maar er kunnen veel addertjes onder het gras zitten. Het is belangrijk om je gegevens goed te beschermen! Van je social media kanalen tot aan je bankgegevens, alles is online tegenwoordig. Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven bespreken wij in dit artikel een aantal punten waar je op moet letten tijdens het browsen!

Hoe weet ik of ik veilig aan het browsen ben?

Wanneer je online aan het browsen bent is het redelijk makkelijk te zien of je jezelf op een veilige website begeeft. Veilige websites maken namelijk gebruik van een SSL-certificaat, door middel van een SSL-certificaat worden jouw gegevens en je privacy beter beveiligd. Je weet dat je aan het browsen bent op een SSL gecertificeerde website door middel van een slotje voor het linkje in de link balk. Je kan er dus van uit gaan dat je veilig aan het browsen bent wanneer je een slotje ziet voor je link balk. 

Overige tips voor veilig browsen

Als je gebruik maakt van een geschikte browser is het van belang om goed te kijken naar je privacy-instellingen. Vanuit je instellingen kan je pop-ups blokkeren en bepalen of wachtwoorden wel of niet automatisch worden opgeslagen. Ook kan je de optie ‘volg niet’ instellen om te voorkomen dat websites je surfgedrag bijhouden. 

Tot slot moet je oppassen met openbare wifi-netwerken. Je weet namelijk nooit of deze netwerken beveiligd zijn. Verbind dus niet zomaar met elk wifi netwerk wat je tegenkomt, mocht je dit toch doen raden wij het af om wachtwoorden of andere gegevens in te voeren terwijl je verbonden bent op dit netwerk. Als je bijvoorbeeld wilt inloggen op je internetbankieren, is het veel veiliger om dit te doen met je mobiele data of eigen wifi-netwerk. Klik hier voor meer artikelen over internetveiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *