Portofoons in het bedrijfsleven

In verschillende branches in het bedrijfsleven zijn portofoons onmisbaar. Een portofoon heeft meerdere voordelen ten opzichte van een mobiele telefoon. Portofoons worden daarom veel gebruikt in het bedrijfsleven. Zo zie je mensen in de industrie, bouw, retail en beveiliging vaak portofoons dragen. Benieuwd waarom portofoons onmisbaar zijn voor het bedrijfsleven? We leggen het je hier uit.

Portofoons voor vlotte communicatie

Wanneer je intensief samenwerkt met collega’s is goede communicatie van belang. Middels een portofoon kan je vlot communiceren waardoor je veel tijd besparen kunt. In een supermarkt kan een medewerker bijvoorbeeld snel een barcode doorgeven aan de kassamedewerker waardoor er veel tijd bespaard wordt.

Portofoons voor een veilige werkomgeving

Behalve een vlotte communicatie zorgen portofoons ook voor een veilige werkomgeving. In de bouw en de industrie waar vaak met grote, gevaarlijke machines gewerkt wordt, is veilig werken enorm belangrijk. Goede onderlinge communicatie draagt bij aan de veilige werkomgeving. Zo zijn portofoons in de bouw en industrie voorzien van een “man-down” alarm. Wanneer iemand ten val komt, gaat er een alarm af voor de collega’s zodat er tijdig ingegrepen kan worden.

Ook in de beveiliging en de Retail zorgen portofoons voor een veilige werkomgeving. Door het gebruik van portofoons kunnen medewerkers snel collega’s om hulp vragen in geval van nood.

Verschillende soorten portofoons

Je hebt veel verschillende soorten portofoons. Zo heb je portofoons waarmee je kunt communiceren op een eigen beveiligde netwerk en portofoons die gebruikmaken van een openbaar netwerk. Wanneer je als bedrijf portofoons kopen wilt, is het belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen aan welke eisen de portofoon moet voldoen. Moet je op grote afstand communiceren en mogen er geen onbevoegde op dezelfde frequentie zitten, heb je een portofoon met licentie nodig. Deze zijn vaak duurder en voor de licentie betaal je ook periodieke kosten. Speelt dit een iets minder belangrijkere rol en worden de portofoons niet intensief gebruikt en kan het op een openbare frequentie, zijn er al Motorola en Kenwood portofoons beschikbaar van rond de honderd euro.

Conclusie

In het bedrijfsleven wordt er veel gebruik gemaakt van portofoons. In sommige branches zijn ze zelfs onmisbaar en van levensbelang. De kosten van een portofoon hangt af van de wensen en eisen waar een portofoon aan moet voldoen. Zo heb je portofoons van enkele honderden tot duizenden euro’s verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *