Hoe je een Freelance SEO Specialist kunt worden

De wereld van SEO verandert voortdurend, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Als je een manier zoekt om in de strijd te springen en daarbij wat geld te verdienen, is freelance SEO specialist worden misschien wel de perfecte baan voor jou. Lees verder om meer te leren over wat deze functie inhoudt en waarom het perfect bij je past.

Wat doet een Freelance SEO Specialist?

In principe is het je doel als SEO specialist om ervoor te zorgen dat de websites van je klanten zo zichtbaar mogelijk zijn op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Om dit te doen, moet je goed thuis zijn in alle aspecten van SEO, waaronder zoekwoordenonderzoek en -analyse, content optimalisatie, linkbuilding, website audits, en meer. In wezen ben je er verantwoordelijk voor dat de websites van je klanten geoptimaliseerd zijn voor zowel gebruikers als zoekmachines.

De voordelen van een freelance SEO specialist

Het beste van een freelance SEO specialist is dat je overal ter wereld kunt werken. Je hoeft niet te pendelen of je bezig te houden met kantoorpolitiek – je hoeft alleen maar toegang te hebben tot een internetverbinding en je kunt aan de slag! Plus, omdat dit vakgebied voortdurend verandert en evolueert, is er altijd wel iets nieuws te leren, zodat je je ook niet snel zult vervelen.

Hoe begin je als SEO Specialist Voordat je voor jezelf begint als zelfstandige, is het belangrijk om ervaring te hebben met het werken met verschillende teams en bedrijven om je vaardigheden te ontwikkelen. Als je eenmaal wat ervaring hebt opgedaan (en contacten!) dan zal het veel gemakkelijker voor je zijn om jezelf te gaan vermarkten als zelfstandige. Zorg er ook voor dat je op de hoogte blijft van het nieuws uit de sector door blogs te lezen en conferenties bij te wonen – zo houd je je vaardigheden scherp en bouw je aan je netwerk.

SEO is bij uitstek een vak voor autodidacten. Het Google algoritme is een goed bewaard geheim en past dan ook niet in een reguliere HBO of WO studie. Zorg er daarom voor dat je jezelf blijft verbeteren en dat je constant nieuwe kennis opdoet. Het kan daarnaast wijs zijn om een specialisme te kiezen wat bij je past. SEO wordt doorgaans verdeeld in 3 verschillende gebieden: Content, Linkbuilding en Techniek. En hoewel de 3 specialismen veel overlap met elkaar hebben, is het onmogelijk om alles te kunnen wanneer je nog niet zo lang in het vakgebied zit. Dit komt meer met ervaring. 

Een onafhankelijke aannemer worden hoeft niet intimiderend te zijn – het kan zelfs een van de meest lonende ervaringen zijn die er zijn! Met een beetje hard werken en toewijding (en niet te vergeten wat natuurlijk affiniteit) kun je een effectieve freelance SEO specialist worden. Het enige wat nodig is, is de bereidheid om onderweg nieuwe dingen te leren en op de hoogte te blijven van de trends in de branche – en binnen afzienbare tijd zul je merken dat je allerlei vruchten plukt van het feit dat je jezelf een professionele freelancer mag noemen! Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je weet nooit waar het je kan brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *