Boat tour Amsterdam: top voor iedereen of een tourist trap?

Stel je voor: je bent in Amsterdam voor een weekendje sightseeing met je partner of vrienden. Je hebt de prachtige grachten en drukke straten gezien, maar je wil meer van de stad zien vanuit een ander perspectief. Boat tour Amsterdam is misschien precies wat je zoekt! Maar is het de moeite waard? En hoe weet je of een boottocht wel geschikt is voor jouw evenement? In deze blogpost bekijken we wat je kunt verwachten van een boat tour in Amsterdam en of het voor jou de juiste keuze is.

Wat kun je verwachten 

Als je een boat tour door Amsterdam boekt kun je enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad vanuit een ander perspectief bekijken. De tour neemt je mee door de grachten, langs het Anne Frank Huis en onder de bruggen van Amsterdam door. Je krijgt ook enkele van de minder toeristische delen van de stad te zien, wat altijd een bonus is!

Boat tours duren meestal ongeveer een uur, maar dit kan variëren afhankelijk van het bedrijf waarbij je boekt. Sommige rondvaarten hebben een gids die je alles over Amsterdam vertelt terwijl je door de grachten vaart. Andere zijn meer ontspannen, met alleen muziek op de achtergrond terwijl je geniet van het uitzicht.

Is het de moeite waard? 

Of een boottocht de moeite waard is hangt echt af van wat je zoekt. Als je meer wilt weten over Amsterdam en haar geschiedenis, dan is een rondleiding met gids zeker de moeite waard. Maar als je gewoon op zoek bent naar een ontspannen manier om de stad te zien, dan is een rondleiding zonder gids misschien beter. Als je liever op eigen houtje en je eigen tempo de stad verkent is een boat tour voor jou misschien niet de beste manier om Amsterdam te zien.

De kosten van boottochten kunnen ook variëren, afhankelijk van het bedrijf waarbij je boekt. Sommige bedrijven bieden kortingen voor groepen of kinderen, dus het is altijd de moeite waard om dit te controleren voordat je boekt.

Keuzegids; is het de juiste keuze voor jouw evenement

Of een boat tour door Amsterdam de beste optie is voor jou, is afhankelijk van een paar dingen. Als je deze vraag voor jezelf beantwoord zou het makkelijk moeten zijn om de juiste keuze te maken: 

  • Hoe groot is de groep waar je mee bent? 
  • Wat is je budget? 
  • Wat wil je uit de tour halen? 
  • Wil je een rondleiding of niet? 

Het beantwoorden van deze vragen zou je een goed idee moeten geven of een boat tour de juiste keuze is voor jouw evenement. Boat tours Amsterdam zijn zeker een geweldige manier om de stad te zien. Zorg ervoor dat je weet wat je zoekt voordat je boekt, en je zult zeker een geweldige tijd hebben! Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *