Trend alert: de mooiste vintage vloerkleden en meer

Wil je een vleugje vintage stijl toevoegen aan je interieur? Bekijk dan de nieuwste trends op het gebied van vloerkleden – vintage vloerkleden zijn nu namelijk helemaal in! Deze prachtige tapijten geven elke kamer een elegant en geraffineerd tintje. Maar dit is niet de enige nieuwe trend als het op vloerkleden aankomt. Ook Scandinavische vloerkleden hebben hun intrede gedaan op het gebied van woontrends. Dat is dan ook op zich niet raar, gezien een Scandinavisch interieur al een tijdje populair is. Voor een rustiger effect kun je ook voor een wollen vloerkleed gaan, die lekker warm is in de winter en lekker koel in de zomer.

Vintage vloerkleden

Een van de meest nieuwe trends op het gebied van wonen zijn dus de vintage vloerkleden. Alhoewel de naam misleidend kan zijn, zijn wij helemaal weg van deze kleden. Een vintage vloerkleed duidt namelijk helemaal niet op een oud of tweedehands tapijt. Het gaat hierbij om vloerkleden die nieuw zijn maar er in hun ontwerp vintage uitzien. Dit type vloerkleed leent zich dus uitstekend voor een klassiek interieur. Daarnaast zien we ze ook steeds vaker juist terugkomen in moderne interieurs waar het voor een interessant contrast zorgt.

Scandinavische vloerkleden

Inmiddels zijn de meeste mensen al wat langer bekend met het Scandinavisch design die in allerlei woonelementen terug is gekomen. Kenmerkend voor deze stijl is namelijk het gebruik van neutrale tinten, functionaliteit, strakke hoeken en lijnen en natuurlijke materiaalsoorten. Dit is dan ook precies de reden dat deze vloerkleden niet mogen ontbreken in een modern interieur dat met de tijd meegaat. Ze staan dan ook voornamelijk goed in een ruimte die gebruik maakt van neutrale tinten en een minimalistische inrichting.

Wollen vloerkleden

Geheel in lijn met de trend hierboven, ze zijn namelijk ook erg welkom in een natuurlijke inrichting, zijn er de wollen vloerkleden. Wollen kleedjes zijn al een poosje populair, maar nu winnen de grotere wollen vloerkleden ook steeds meer aan naamsbekendheid. Deels komt dit natuurlijk doordat natuurlijke materialen erg gewild zijn op het moment. Een ander argument is de duurzaamheid, deze vloerkleden gaan namelijk erg lang mee. Tenslotte zitten er ook praktische aspecten aan een wollen vloerkleed. Door de goede isolatie zijn ze warm in de winter en koel in de zomer. Door zijn natuurlijke eigenschappen is wol ook goed bestand tegen water. Als je dus ook op zoek bent naar vloerkleden die met de tijd meegaan en goed passen bij je stijl ben je met deze kleden aan het juiste adres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *